Skip to main content

Bespaar geld door oversluiten

krediet oversluiten

Waarschijnlijk bent u door de coronacrisis noodgedwongen wat vaker thuis. Belangrijk, want u voorkomt daarmee een snelle verspreiding van het virus. Naast uw werk, heeft u nog voldoende tijd om de stofkam door uw financiële huishouding te halen en uw kredieten en leningen nog eens tegen het licht te houden. Het kan goedkoper? Wilt u weten hoe?

Het begint vaak met één lening om bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen. Dat is vaak snel geregeld en u rijdt weer comfortabel naar uw werk of vakantieadres. Na een hectische periode was u daar weer aan toe. Maar wat als uw wasmachine het plotseling begeeft? Of uw cv-ketel aan het einde van zijn levensduur is?

Hoge maandlasten

De ervaring leert dat er dan snel een tweede of derde lening volgt. Veel mensen sluiten daarvoor een (dure) lening of krediet af. De rentepercentages van dergelijke leningen lopen doorgaans flink op. Dat drukt flink op uw maandelijkse lasten. Daarnaast zijn deze leningen ook nog eens bij verschillende kredietverstrekkers afgesloten. Misschien ook nog tegen uiteenlopende rentetarieven.

Lagere rente

Zet de komende dagen uw leningen en uitgaven eens op een rij en maak een overzicht. Misschien slaat de schrik u wel om uw hart. Er zijn mogelijkheden om kosten te besparen. Door huidige leningen over te sluiten kunt u maandelijks een flink bedrag besparen of kunt u leningen en kredieten sneller aflossen.

Aantrekkelijk aflossen

U kunt al uw leningen en kredieten ook stallen bij één kredietverstrekker. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening, doorlopend krediet, creditcardschuld en roodstand samenvoegen in één lening. Daarmee lost u al uw schulden af. Voor de verzamelde lening betaalt u vaak aanmerkelijk minder rente dan voor meerdere kleinere varianten. U profiteert bovendien ook nog eens van de huidige lagere rente voor kredieten. En … u houdt een beter overzicht over uw maandlasten.

Heeft u door de maatregelen in verband met het coronavirus problemen om uw huidige kredieten te betalen? De regeling voor een betaalpauze is vaak ook voor kredieten van toepassing.

Persoonlijk advies? Financiële wensen of een planning voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.

balk afm2 jpg