Skip to main content

Voorkom inbraak in uw schuur

Inbraak in schuur
Dieven hebben het steeds vaker gemunt op bijgebouwen zoals schuren en bergingen. Hier ligt al snel voor duizenden euro’s aan waarde. Bovendien besteden mensen vaak minder aandacht aan het beveiligen van hun schuur. De focus ligt voornamelijk op het huis en minder op eventuele bijgebouwen. De deuren van tuinhuisjes, bergingen en schuren zijn voor dieven dan ook makkelijker open te breken, of ze zijn zelfs helemaal niet op slot. 
Op slot
Is uw gereedschap, elektrische fiets, scooter of motor goed verzekerd? In veel gevallen dekt de inboedelverzekering ook de schade van diefstal uit een bijgebouw. Maar dan moeten er wel sporen van inbraak zijn. Schade door diefstal zonder inbraaksporen vergoedt de verzekering maar zelden. Daarnaast moet u bij sommige verzekeraars aan kunnen tonen dat uw (elektrische) fiets op slot stond en dat de schuur of berging voorzien is van goede sloten. 
Maximumvergoeding
Sommige verzekeraars hanteren een maximumvergoeding. De hoogte van het bedrag kan sterk verschillen per verzekeraar. Het is belangrijk om hier van tevoren goed naar te kijken, zo komt u nooit voor verrassingen te staan. 
Motorvoertuigen
Er is één belangrijke uitzondering op de inboedelverzekering, namelijk gekentekende motorvoertuigen. Bijvoorbeeld een scooter of een motor die uit de schuur of berging wordt gestolen, is niet verzekerd op de inboedelverzekering. Het voertuig moet u met een aparte verzekering tegen diefstal verzekeren. 
Zes tips om diefstal te voorkomen 
Hieronder vindt u een aantal handige tips om inbraak te voorkomen: 
 
  • Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk
  • Zet waardevolle spullen niet in het zicht
  • Plaats dievenklauwen en anti-inbraakstrips
  • Beveilig de ramen van een schuur of berging met ijzeren bescherming
  • Plaats buitenverlichting met een sensor
  • Plaats een beveiligingscamera 
 
Wilt u meer weten over uw huidige of een nieuwe inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op.